Remontointi ja saneeraus

Remontointi ja saneeraus, Turku

Remontointi R. Viinikka tekee remontit ja saneeraustyöt kattavasti Turussa ja lähialueilla.

Remontit tehdään vahvalla ammattitaidolla, luotettavasti ja asiakaspalvelu edellä. Sisäremonteissa muu huoneisto suojataan aina asianmukaisesti, jotta remontti etenee mahdollisimman sujuvasti ja miellyttävästi. Teen työt huolella suunnittelusta loppusiivoukseen asti.

Toteutan remontit pikku töistä suuriin urakoihin. Voit halutessasi soittaa myös pienemmistä töistä, aina taulun kiinnityksistä alkaen! Työt toteutetaan tilausjärjestyksessä.

Palveluihin kuuluvat:

Kotitalousvähennys

Vähennyksen määrä: vuonna 2022 ja 2023 maksetut työt

Vähennyksen määrään vaikuttaa se, mihin työhön kotitalousvähennystä haetaan. Työn luonteella on vaikutusta veroprosenttiin sekä enimmäismäärään.

Remontointi eli asunnon perusparannus- ja kunnostustyö 

Kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä.

Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Saat vähentää 40 % työn osuudesta, jos olet ostanut työn yritykseltä. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamassasi laskussa on työn osuutta 5 875 euroa.

Jos palkkasit työntekijän, voit vähentää 15 % palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen. Voitte siis saada puolisosi kanssa vähennystä seuraavasti:

  • yhteensä 4 500 euroa vuodessa remonttikuluista

Jos puolisoiden vähennys on yhteensä korkeintaan 2 250 euroa, voitte halutessanne hakea koko vähennyksen vain toisen puolison verotuksessa. Silloin maksatte omavastuun vain yhden kerran.

Jos yhden henkilön vähennyksen maksimimäärä ylittyy mutta vain toinen puolisoista hakee vähennystä, niin Verohallinto vähentää ylimenevän osan automaattisesti toisen puolison verotuksessa. Silloin 100 euron omavastuu menee molemmilta puolisoilta.